Webshop Gewoon te gek viert lustrum met opening winkel in Dijkstraat

Franeker/Tzum - Webwinkel Gewoon te gek van de Tzummer ondernemer Martha van der Veen bestond 26 mei 10 jaar. Tegelijkertijd met dit jubileum opende ze een fysieke winkel aan de Dijkstraat 4 in Franeker, maar de webshop blijft natuurlijk ook open.

Wat begon als een kleine onlineshop met vooral sieraden en als ‘magazijn’ een kleine kast in de kelder groeide langzaam uit. Van kelder naar de rest van het huis, van huis naar kantoorpand, naar beurzen en fairs, een mobiel winkeltje en avonden bij mensen thuis. Nu, na 10 jaar, komt de lang gekoesterde droom uit: een ‘echte’ fysieke winkel.

Een winkel openen in deze voor ondernemers moeilijke tijd, met alle beperkingen en maatregelen, is best bijzonder. Ook Martha moest zich aanpassen aan de omstandigheden, maar, zo laat ze weten, dankzij de steun van haar trouwe klantenkring die ze in de afgelopen 10 jaar heeft opgebouwd, slaat ze zich hier doorheen.

In zowel de webshop als de winkel verkoopt ze kado’s, originele kaarten, kalenders, notitieboekjes, maar ook tuinposters en kussens, waterkokers, decoratieve ‘vierkantjes’en onder andere horloges.