Pupillen Spartacus verbeteren hun PR in alternatieve thuiswedstrijd

FRANEKER - De laatste Athletics Champs dateerde uit februari, maar met wat aanpassingen konden de pupillen van Spartacus woensdag hun sportieve prestaties leveren. Het was een bijzondere editie, omdat het een thuiswedstrijd betrof. De Atletiekunie had een alternatieve ‘coronaproof’ trainingswedstrijd uitgeschreven.

De atletiekverenigingen uit de regio Friesland legden de onderdelen team-estafette, 40/60 m sprint, vortexwerpen en verspringen afzonderlijk van elkaar af tijdens de eigen training. Zo kon in de week van 1 tot 7 juni binnen de regels van de overheid de Athletics Champs toch nog doorgaan en kon een eindklassement worden opgesteld.

Na een flinke warming-up begon de middag met een teamestafette van twaalf keer 30 meter sprint. Team 03 van de A-pupillen zette een tijd neer van 2:49,6 en team 23 van de B/C pupillen kwamen in een tijd van 3:28,1 over de finish.

Vervolgens stonden de onderdelen vortexwerpen, verspringen en de 40/60 m sprint op het programma. De A-pupillen behaalden alle vijf een persoonlijk record bij hun eerste onderdeel vortexwerpen. Ilene Blaauw: 15.00 m, Juliet Tilstra: 17.30 m, Sybe de Vries: 17.60 m, Mette Faber: 20.20 m en Thijs van der Horst: 23.40 m. Uitschieter van de wedstrijd was Ilene Blaauw zowel bij het verspringen als de 60 m sprint. Zij sprong maar liefst 3.52 m bij het verspringen en sprintte de 60 m in 10,1 seconden.

Bij de B/C-pupillen kwamen twee debutanten in actie: Aniek Snijdelaar en Lieke van der Velde. Aniek behaalde haar meeste punten van de meerkamp bij het verspringen met 2.25 m en Lieke bij de 40 m sprint met een tijd van 8,1 seconden.

De verste afstand bij het vortexwerpen werd gegooid door Kaspar van der Werff: 13.50 m. Gevolgd door maar een kleine achterstand van Esther Grijpma, 11.70 m en Fedde Kalverboer, 11.20 m. Bent Dijkstra kwam dicht bij een evenaring van zijn PR op de 40 meter sprint met een tijd van 9,9 seconden. Ook Luit Dijkstra kwam dicht bij een evenaring met een tijd van 8,4 seconden. Norah Bijlsma verbrak haar PR door 2.35 in haar poging te springen. Een verschil van dik 30 centimeter ten opzicht van haar oude record.