Thuisexpositie Hendrik Elings

SINT ANNAPAROCHIE - Van 13 juni tot en met 5 juli vindt voor de tiende keer de thuisexpositie van het meest recente werk van Hendrik Elings plaats.

Behalve (wad)landschappen, dieren en portretten wordt ook een aantal werken getoond uit het project ‘IIsbaan yn ’e maaityd’ dat in het voorjaar van 2021 in het kunstpaviljoen OBE in Leeuwarden te zien zal zijn.

Deze tentoonstelling had dit jaar plaats zullen vinden, maar door de coronacrisis is het uitgesteld naar volgend voorjaar. Het bijbehorende boek IIsbaan yn’e maaityd is al wel te verkrijgen tijdens de thuisexpositie.

Sinds september 2010 woont en werkt kunstschilder Hendrik Elings in een stelpboerderij midden op het Bildtse land. Dit bijzondere landschap, vlakbij de zeedijk, vormt de inspiratiebron voor veel van zijn schilderijen. In de schuur van de boerderij heeft Hendrik zijn atelier gebouwd en tevens een ruimte gecreëerd om zijn werk permanent te kunnen exposeren.

De galerie die in de schuur van de boerderij is gevestigd, heeft genoeg ruimte om de anderhalvemetermaatregel in acht te kunnen nemen. De galerie is open op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak (06 44120199). De galerie is te vinden aan de Oudebildtdijk 202 in Sint Annaparochie.