Zonnebloem St. Anne houdt alternatieve lotenactie

SINT ANNAPAROCHIE - Veertig vrijwilligers van de afdeling Sint Annaparochie van de Zonnebloem gaan jaar in jaar uit langs de deur met de Zonnebloemloten. Dit jaar gaat dat anders, ze brengen nu een flyer rond waarop wordt uitgelegd hoe men zelf loten kan aanschaffen.

In 2019 verkochten de vrijwilligers 2800 loten aan de deur, op de Lammetsymet, bij collega’s, familie en vrienden. De opbrengst van deze verloting wordt gebruikt voor een breed scala aan activiteiten met de deelnemers. De een wil scrabbelen, de ander wil graag naar de markt.

Bijna elk jaar staat ook een dagje varen met 40 deelnemers op de agenda, of een uitstapje met de bus naar Texel, de Keukenhof of naar een dierentuin. In de herfst is het vaak met een klein groepje van een High Tea genieten, poffertjes eten en/of maar een museum. In december staat een bezoekje aan een kerstmarkt in een tuincentrum op het programma. Wil iemand alleen thuis bezoek ontvangen dan is dat ook mogelijk.

De gebruikelijke activiteiten van de Zonnebloem zijn dit jaar eensklaps stil komen te liggen. Maar bij de Zonnebloem is het nooit ‘uit het oog, uit het hart’. De vrijwilligers houden zo veel mogelijk contact met de deelnemers: via internet, telefoon, een kaartje of een bloemetje.

Bij de Zonnebloem Sint Annaparochie en omgeving zijn 30 vrijwilligers en 150 deelnemers aangesloten. Aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger kan door een berichtje te sturen naar zonnebloem-sintanne@ziggo.nl of bel naar een bestuurslid: Jan Lugtenburg (06 220 444 34), Dorien Sijtsma, (06 460 823 42) of Hette Veldema (06 251 820 80).