Harlinger Walking Football-spelers goed beschermd het veld op

HARLINGEN – Het Walking Footballteam van FC Harlingen heeft vorige week de trainingen weer opgepakt. Hoewel de kleedgelegenheid, douches en kantine nog gesloten waren, kon er weer onder leiding van trainer Marcel Frankena getraind worden.

Het was acht weken geleden dat de meeste mannen elkaar hadden gezien. Aangezien Wiep van der Meulen één dag eerder zijn verjaardag vierde, trakteerde hij verrassend genoeg niet op appeltaart maar op mondkapjes.

Terwijl de vrijwilligers van fc Harlingen druk waren met de renovatie van de kantine, waren de voetballers bezig met diverse bal- en technische oefeningen op het veld. Dit uiteraard op anderhalve meter afstand. Om 11.00 uur vond trainer Marcel het welletjes en ging ieder weer zijn weg.

Wel had de trainer nog een vervelend bericht, aangezien hij stopt met het geven van trainingen. Marcel kan een vaste baan krijgen voor drie dagen in de week. ,,En dat kan ik, vooral in deze moeilijke tijd, niet laten lopen”, liet hij weten.

Hoewel iedereen daar begrip voor kon opbrengen, bracht deze mededeling toch een schok teweeg in de groep. Marcel is een uitstekende trainer, met het nodige gevoel voor humor. Met andere woorden hij paste uitstekend tussen de Ouwe Seunen die hem gaan missen.

Hij heeft in de persoon van Patrick Oosting meteen voor een waardige opvolger gezorgd die bij afwezigheid van Marcel al eens trainingen in Harlingen heeft gegeven.

Tekst: Ubbo Posthuma