Aanbesteding busconcessie uitgesteld

LEEUWARDEN - Er is meer tijd nodig voor de aanbesteding van de nieuwe busconcessie (2022-2032). Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten dinsdag besloten.

Vervoerders worden hard geraakt door de coronacrisis. De verwachting is dat deze bedrijven op dit moment terughoudend zijn met het inschrijven op de aanbesteding. De aanbesteding van de busconcessie is daarom voorlopig uitgesteld.

Om te kijken hoe de provincie om kan gaan met de effecten van de huidige coronacrisis op het openbaar vervoer, is tegelijkertijd besloten om in gesprek te gaan met vervoerders. Zo krijgt de provincie inzicht in hoe vervoerders tegen een aangepaste aanbestedingsprocedure aankijken.

Ook kunnen ze duidelijk maken hoe de provincie kan omgaan met de aanbesteding in het licht van de huidige situatie. Een aangepaste procedure kan specifiek rekening houden met de huidige omstandigheden, maar ook met de mogelijkheid dat de effecten van de coronacrisis nog langer merkbaar zijn in het openbaar vervoer.

De consultatie zal naar verwachting twee maanden duren. In die tijd moet duidelijk worden of een aangepaste aanbestedingsprocedure een reëel alternatief is.

Tussen 4 februari en 17 maart konden alle bedrijven reageren op het ontwerpprogramma van eisen voor de busconcessie. Bij een alternatieve aanbestedingsprocedure kan het zijn dat het programma van eisen bijgesteld moet worden.

Lees ook: Petitie voor behoud buslijn 71 aangeboden, bijna 3500 handtekeningen