Historisch Centrum Franeker gaat weer open

FRANEKER Met ingang van maandag 8 juni is het Historisch Centrum Franeker HCF weer elke maandagmiddag en eerste zaterdagmiddag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur open.

Er is echter één verschil met de oude situatie: bezoekers kunnen voorlopig alleen komen als zij zich vooraf aangemeld hebben en toestemming hebben ontvangen. Deze aanmelding kan zowel telefonisch als via e-mail bij de volgende bestuursleden Arjo Hillebrand (0517-395374, e-mail: info@historischcentrumfraneker.nl) of Piet Postma (06-49602795, e-mail: ppostma53@gmail.com).

In het HCF beantwoorden medewerkers vragen, geven een korte rondleiding en nemen eventueel materiaal voor het HCF dankbaar in ontvangst.

Bezoekers kunnen een bibliotheek met ruim 300 informatieve boeken over (de historie van) Franeker raadplegen, delen eruit overnemen via een scan of foto. Boeken lenen is niet mogelijk. Verder is er een groot collectie ‘overtollige’ boeken die men voor een ‘zacht prijsje’ kan overnemen.

Het HCF hoopt dat deze maatregel, ‘alleen op afspraak’ slechts van korte duur is. Meer informatie over de historie van Franeker is ook te vinden op www.historischcentrumfraneker.nl.