Ingezonden | ‘Ik denk alleen aan mezelf’

Over ingezonden stukken kan niet worden gecorrespondeerd. Zij kunnen ook niet worden teruggezonden. Anonieme inzendingen worden niet in behandeling genomen. De redactie behoudt zich te allen tijde het recht voor de stukken in te korten en houdt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud.

,,Als horecaondernemer ging het afgelopen week bij mij jeuken, en zelfs zo erg dat ik de pen moest pakken. In deze tijd waar we nu in zitten, heeft een aantal collega’s het behoorlijk moeilijk. Veel creatieve acties werden uit de kast getoverd, om toch nog een stukje omzet te realiseren.

Goed: veel steun van de overheid en nu we weer gasten mogen ontvangen kwam de gemeente Waadhoeke met het verzoek of zij ons ook konden ondersteunen. Geweldig! Een vergadering werd belegd en de gemeente wilde meewerken om de geleden schade verder te beperken en eventueel mee te werken aan een aantal suggesties waarvan er één was om in een periode van drie3 maanden extra omzet te realiseren door middel van terrassen.

Er werd een totaal horecaplan op poten gezet met diverse terrasmogelijkheden. Voor zo’n tijdelijk terras moeten de ondernemers behoorlijk de buidel trekken, in de hoop dat deze investering terug wordt verdiend met nog iets extra’s.

Zoals ik zei, de gemeente was behoorlijk bereidwillig en creatief. Tot ik deze week een aantal berichten binnen kreeg, dat een aantal inwoners van de binnenstad niet gecharmeerd en zelfs zeer boos is dat de gemeente zoiets kan ondersteunen. Na alle omzetverlies en ellende van de afgelopen periode, had ik dit echt niet verwacht.

Als iedereen je steunt, regering, gemeente, vind ik dat deze mensen eens bij zichzelf te rade moeten gaan wat zij tegen willen houden. Willen zij op hun geweten hebben dat door hun toedoen een of meerdere horecaondernemers eventueel omvallen. Schandalig! In deze moeilijke tijd had ik wat meer solidariteit verwacht in plaats van ‘Ik denk alleen aan mezelf’.

Inwoners van Franeker steun uw horeca, nu die het nodig heeft.’’

Paulus Hoeben alias PéPé