Twaddehâns Moai heropent met stunt

FRANEKER - Twaddehâns Moai, dat vanwege het coronavirus was gesloten, gaat op 3 juni weer open.

De vrijwilligers zijn begonnen met het sorteren van de vele kleding die de afgelopen maanden is ingebracht. Hierdoor is er momenteel een stop op de inbreng van kleding. En om ruimte te maken is ervoor gekozen om de opening een feestelijk tintje te geven en start Twaddehâns Moai met een stunt: 3 halen, 1 betalen.

Klanten die de winkel bezoeken zullen zich aan verschillende veiligheidsmaatregelen moeten houden. Zo is onder andere de 1,5 meter afstandsregel van kracht, wordt het aantal klanten beperkt dat tegelijkertijd in de winkels wordt toegelaten en is er een scherm geplaatst bij de kassa. Ook zijn er looproutes aangebracht en het koffiehoekje is voorlopig nog niet toegankelijk.

Inwoners die door omstandigheden tijdelijk zelf die kosten niet kunnen opbrengen kunnen via het Gebiedsteam of Voedselbank een klantenpas krijgen waarmee de kleding kosteloos wordt verstrekt.

In het voormalig Werkplein aan het Sint Martiniplantsoen 10-12 kan iedereen ook terecht voor het laten herstellen en repareren van de eigen kleding. Twaddehâns Moai (06-18422835) is op woensdag en donderdag open van 10.00- tot 16.30 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur.