Koos Tiemersma stelt e-book gratis beschikbaar

FRANEKER - Tien jaar geleden schakelde Koos Tiemersma, bekend van romans als De Ljedder en Einum (Gysbert Japicxpriis 2015) over op het publiceren van zijn werk als e-boek. Om het bereiken van deze mijlpaal te vieren, stelt hij nu zijn verhalenbundel Ik bedoel mar! / Ik bedoel maar gratis beschikbaar als e-book in zowel een Friese als een Nederlandse editie.

Het zijn verhalen waarin mensen worden geconfronteerd met de verrassingen die het leven in petto heeft. Vaak lijken het maar kleine gebeurtenissen, zoals een busreis door de Pyreneeën over weggetjes die net zo smal zijn als de bus breed is.

Of neem de jongeman die op weg naar zijn werk in een muziekcafé een filmpje maakt van twee shoppende dames en er vervolgens achter komt dat niets is wat het lijkt. Dat laatste gaat zeker op voor een bekende schrijver die onderweg naar een lezing in Buitenpost wordt gekidnapt.

Om dit boek, dat door de Leeuwarder Courant is uitgeroepen tot het beste Friese boek van dat jaar, in bezit te krijgen is het voldoende contact met de schrijver op te nemen via zijn website koostiemersma.nl.

Het e-boek, te lezen op computer, laptop, tablet, iPad of telefoon, wordt dan per ommegaande coronavrij via de mail toegestuurd.