Colorguard Hosanna mag wel weer gaan trainen

Harlingen De afgelopen negen weken hebben de Colorguard dames van Hosanna niet mogen trainen vanwege de coronacrisis. Net als iedereen moesten ze de strenge maatregelen nauwgezet volgen

Bij de muziekvereniging dacht men wel mee te kunnen met de sportverenigingen die weer los mochten, maar de muziekkorpsen en koren blijken bij ‘Podium Kunsten’ te zijn ondergebracht. Dat is begrijpelijk voor blaasensembles maar niet voor marchingbands zoals Hosanna.

Uiteindelijk kwamen zowel de landelijk ‘deskundigen’ tot inzicht dat de marchingbands van een andere orde zijn en de gemeente Harlingen mocht, net als de andere gemeenten in het land, een structuur opzetten waarbij er op de gemeentelijke sportvelden getraind kan en mag worden.

Vorige week heeft de gemeente een voorstel gedaan naar de gemeente en die gaf toestemming om weer te beginnen met trainingen van de Colorguard: Junior en A groep op het kaatsveld van de Eendracht.

Vooraf liet de instructie al weten dat de verplichte 1,5 meter afstand bij de Colorguard standaardprocedure is: ‘Want anders krijgen we letsels omdat de dames met rifles (geweren), sabels én vlaggen in de weer zijn’.

Maandag vonden de eerste buitentrainingen plaats voor de groepen de Juniors en de Colorguard. De leiding van Hosanna is bezig om te kijken of de muziekgroepen ook weer los kunnen