College Academie: Europa na corona

FRANEKER - Dr. Harry Daemen, politicoloog en bestuurskundige, geeft woensdag 20 mei een online college met als titel ‘Europa na corona’. Het college is online te volgen via het YouTube kanaal van de Academie van Franeker vanaf 20.30 uur.

Dr. Harry H.F.M. Daemen is emeritus universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij als lid van het ‘Recht en Omgeving’ domein ook zeer betrokken bij de Academie van Franeker.

Daemen: ,,Aan het begin van dit jaar dachten we nog dat dit het jaar van de definitieve Brexit zou worden. Maar dat is nu, ten onrechte, geheel naar de achtergrond verdwenen. Nu staat de Europese Unie voor uitdagingen die te maken hebben met het Corona beleid van de verschillende landen.’’

Hij gaat in op de gevolgen van de coronacrisis voor het functioneren en voor de verdere ontwikkeling van de Europese Unie. Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder meer:

- Corona en de Brexit

- Gezondheidszorg binnen de EU

- Financiën

- Geopolitiek

Als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn er tot nader bericht geen colleges van de Academie van Franeker te volgen in de Botniastins te Franeker. De Academie van Franeker geeft daarom een serie online colleges.