Buren Hofstraat verrassen jarige Folkert Hogerhuis

SINT JACOBIPAROCHIE - Folkert Hogerhuis uit St.-Jabik vierde zondag 17 mei zijn 87e verjaardag. Van dat vieren zou weinig komen in verband met de coronamaatregelen. De meeste familieleden en kennissen hadden afgezegd of een kaartje gestuurd. Hogerhuis vond dat jammer, maar had natuurlijk alle begrip.

Maar ‘niet vieren’ was voor de buren van de Hofstraat, De Hoffysingers, geen optie: als je op zo'n leeftijd bent moet je verjaardag worden gevierd. Besloten werd zonder dat hij het wist de vlaggen uit te steken, er werd een bord gemaakt met de tekst ‘Buurman Folkert, gefeliciteerd 87e verjaardag’ en in alle vroegte werd de tuin versierd met ballonnen en vlaggetjes.

Buurman Folkert was stomverbaasd toen hij ‘s morgens de gordijnen opende. Hij had van alle activiteit in zijn tuin niets gemerkt. 's Morgens en 's middags kwamen er wat buren op de koffie en thee, gezellig, ondanks de anderhalve meter- regel. Hogerhuis kreeg een mooie plant, cadeaus en veel kaarten en telefoontjes.

Daarmee dacht hij dat het feest wel afgelopen was, maar rond vijf uur ‘s middags draaide draaiorgel De Fruitschalen van Klaas Tolsma de Hofstraat in. De buren zongen voor Hogerhuis, en genoten samen met de jarige van de vrolijke draaiorgelklanken.