Agrarische Dagen 2020 afgelast

FRANEKER - Het bestuur van de stichting Agrarische Dagen ziet geen kans om een stadsfeest te organiseren waarbij aan de anderhalve meter-norm kan worden voldaan. Met pijn in het hart is woensdagavond definitief besloten om de Agrarische Dagen dit jaar niet door te laten gaan.

Vanaf het moment dat Nederland in de intelligente lockdown ging, hield het bestuur al rekening met de mogelijkheid dat het doorgaan van de AD dit jaar gevaar liep. Omdat er een kans bestond dat evenementen na 1 september wel georganiseerd zouden mogen worden, is nog gewerkt aan een ‘light versie’ van het feest. Het zou dan worden ingekort van een vijf- naar een driedaags evenement, van vrijdagavond tot en met zondag.

Geen haalbare kaart

Nu zo langzamerhand duidelijk wordt dat dat 1,5 meter regel de komende maanden wordt gehandhaafd, lijkt ook die variant niet een haalbare kaart.

Voorzitter Jessica Bosch: ,,Het bestuur kan namelijk niet garanderen dat tijdens alle activiteiten anderhalve meter tussenruimte tussen bezoekers wordt aangehouden. En omdat we die garantie niet kunnen geven, kunnen we gewoonweg de veiligheid van de bezoekers niet waarborgen.

Geen andere keus

Voorzitter Jessica Bosch: ,,Het programma was voor 90 procent rond, maar dat kunnen we ook prima bewaren we voor volgend jaar. Het is ontzettend jammer voor Franeker, de regio, onze vrijwilligers, ondernemers en met name de horeca, maar we kunnen en willen geen risico lopen. Er zit niets anders op dan de AD dit jaar af te gelasten, hoe verschrikkelijk spijtig ook.’’