Burgemeesters brengen werkbezoek aan Campus Middelsee

SINT ANNAPAROCHIE - De burgemeesters van Leeuwarden en Waadhoeke, Sybrand Buma en Marga Waanders, hebben woensdag een werkbezoek gebracht aan Campus Middelsee.

Aanleiding voor dit bezoek was onder meer de voortdurende groei van de school in een krimpgebied. Het leerlingenaantal van de school is in de periode van 2016 tot 2020 verdubbeld.

Aan de hand van een uitgebreide presentatie over onder andere het Leer Werk Plein (LWP) en het innovatieve onderwijs met maatwerk, talentprogramma’s, excellentie lessen en studie faciliteiten werd het verhaal van Campus Middelsee verteld door Oene Krist, projectleider LWP en directeur Eelco Bruinsma.

Vervolgens werden beide burgemeesters, passend in de filosofie van de school, ontvangen in de levensechte leeromgeving van restaurant Lekker Ite en sloten ze hun bezoek af met een bezoekje aan de productielijn van scheikundedocent Klaas Palma. Hij maakt in deze coronatijd desinfectiemiddel maakt van oude wijn voor zorginstellingen en scholen in de regio. Dit als service voor de partners waar de school mee samenwerkt.

Palma meldde tijdens dit bezoek dat de belangrijkste grondstof, oude ‘vergeten’ wijn bijna opraakt. Hij doet dan ook een oproep om flessen met oude wijn bij de school af te leveren.