Alle hockeyteams HMHC weer op veld

HARLINGEN - Sinds deze week wordt er door alle teams van de Harlinger hockeyclub weer volop gehockeyd aan de Westerzeedijk. Van de jongste jeugd van 5 jaar tot de veteranen, en ook de speciale keeperstrainingen zijn weer gestart. Wedstrijden worden nog niet gespeeld, mogelijk kan dat weer na de zomervakantie.

HMHC heeft het eerdere opstartplan aangepast en akkoord gekregen van gemeente Harlingen. Dat betekent dat ook de seniorenteams weer kunnen trainen. Bij HMHC zijn dat Dames 1, Dames 2, Heren 1, Veteranen, Gemengde trimgroep en de Dames trimgroep. Voor de senioren gelden dezelfde voorwaarden als voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar.

De eerste trainingen van vele teams zitten er weer op, van de jongste tot de oudste jeugd. De club heeft intussen ook bezoek gehad van een toezichthouder van de gemeente en al eerder van wethouder Harry Boon, die hun goedkeuring uitspraken over hoe we het binnen HMHC is georganiseerd.

In goed overleg met de gemeente zullen de velden van HMHC de komende tijd ook gebruikt gaan worden door verenigingen die anders binnen sporten en activiteiten van de buurtsportcoaches. Rondom de trainingen van HMHC wordt dit ingepland op het tweede veld. Ook deze verenigingen maken een protocol/opstartplan voor hun eigen activiteiten.