VoVeSa jeugd is weer aan het beachvolleyballen

SINT ANNAPAROCHIE - Op 28 april meldde minister-president Rutte dat buitensporten voor jeugd weer toegestaan is. De beachcommissie van VoVeSa heeft samen met de trainers, stichting de Waaie en de gemeente Waadhoeke snel kunnen regelen dat jeugd tot en met 12 jaar weer kan beachvolleyballen in St. Anne.

Door de vele mooie zonnige avonden in april en het feit dat er vanaf 12 maart ineens niet meer gevolleybald kon worden, leek de start dit jaar later dan voorgaande jaren. Toch begon het beachvolleybal toen ook pas in mei.

De jeugd tot en met 12 jaar traint nu in twee groepen op de woensdagavond. Naast het sportieve deel in het veld is het een gezellige kakofonie van geluiden met kinderen die elkaar, na al die tijd, veel te vertellen hebben.

De beachcommissie en het bestuur van VeVeSa hadden graag gezien dat beachvolleybal voor de jeugd vanaf 13 jaar en voor de senioren ook weer zou kunnen beginnen. De 1,5-meter-regel is echter moeilijk te hanteren bij beachvolleybal. Achter de schermen wordt naarstig gekeken naar mogelijkheden hoe en wanneer dat gerealiseerd kan worden.