Er wordt weer getraind...

FRANEKER Na bijna zeven weken trok de jeugd van SC Franeker woensdag de kicksen weer aan voor de eerste training. Op 15 maart moesten alle sportclubs hun activiteiten staken in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Het was best even wennen voor de jeugd (t/m 12 jaar) en de trainers, maar na zo’n lange periode waren de kinderen maar wat blij dat ze weer het veld op mochten.

Vanaf woensdag 6 mei worden ook de trainingen van de jeugd van 13 tot en met 18 jaar hervat, zij het dat er dan een onderlinge afstand van 1,5 meter moet worden aangehouden. Niet-leden van SC Franeker mogen meetrainen, maar moeten zich daarvoor eerst wel aanmelden.

Volgende week (week 20) is er een ‘instuif’ voor kinderen die kennis willen maken met voetbal. Op 31 mei wordt het seizoen officieel afgesloten.

Protocol

Tijdens de trainingen wordt wel een strak protocol gehanteerd. Spelers mogen hooguit 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn en moeten na afloop ook meteen weer naar huis. Kijken bij andere trainingen mag niet, en spelers kunnen zich ook nog niet verkleden of douchen in de kleedkamers omdat die nog dicht zijn. Buiten de trainingen is het complex aan de HvS-laan afgesloten.

Behalve bij SC Franeker werden ook bij AV Spartacus en de Franeker tennisclub hervat. Bij FTC gingen zowel de lessen voor kinderen tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar van start. Voor leden van 19 jaar en ouder blijft het tennispark gesloten. De competities zijn verplaatst naar het najaar.