Twee inzendingen vormen samen ‘Woningsmaal’ Poort van Franeker

FRANEKER - Uit de ruim 60 inzendingen die werden ingestuurd als ‘Woningsmaal’ bij restaurant De Poort van Franeker, was er niet één bij die als compleet menu in aanmerking kwam. Daarom is er besloten om van twee inzendingen één driegangenmenu samen te stellen en twee winnaars aan te wijzen. Origineel zijn alle ideeën volgens eigenaren Sonja en René Norder zeker.

Sonja: ,,Voor ons is het belangrijk dat onze klanten de kwaliteit die we normaliter bieden in ons restaurant, ook zo ervaren als bij de gerechten die ze afhalen, dan wel bij die we thuisbezorgen. Daarom hebben we bij de selectie ook gelet op haalbaarheid qua voorbereiding en hoe het gerecht in praktische zin vervoerd kan worden. Dat is tevens de reden waarom er bijvoorbeeld nu geen soep, biefstuk of ijs met slagroom op het menu staat.”

Uit de inzendingen die via mail en sociale media binnen zijn gekomen, heeft het team van Poort van Franeker het voorgerecht van Betty Krikke gekozen: ‘gerookte zalmsalade met oranje getinte salade van de kok’. En de ‘gehaktballetjes in oranje paprikasaus met zoete aardappeltaart groene asperges (als hoofdgerecht) met als toetje een ‘sinaasappelbavaroistaartje’ van Jan van Dam.

De winnaars krijgen het driegangenmenu maandag 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, als avondeten thuisbezorgd. Daarnaast is het menu te bestellen.