Binnenkort weer hockey voor jeugd bij HMHC

Harlingen De jeugd mag weer gaan sporten vanaf 28 april. Weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar dat betekent onder meer dat ook de jeugd van de Harlinger hockeyclub HMHC het veld weer op kan.

Wedstrijden zitten er dit seizoen niet meer in: de KNHB heeft besloten om de competities niet meer te starten voor de zomervakantie. Na de zomer ontstaat er dan een nieuwe situatie, waarbij weer nieuwe team- en poule-indelingen worden gemaakt. Intussen is de technische commissie van HMHC gestart met de voorbereidingen hiervan, net als in gewone seizoenen.

Opstartplan hockey voor de jeugd

Bestuur en technische commissie van HMHC zijn bezig met een opstartplan om vanaf 28 april weer op gepaste wijze te kunnen gaan trainen. Daarin wordt uitgegaan van de door de overheid genoemde twee groepen en de benodigde maatregelen: tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 18 jaar. Daarbij wordt ook rekening gehouden met leden, ouders en vrijwilligers die misschien niet direct weer willen beginnen met sporten in groepsverband.

Veel zal nog niet mogen, onder meer: het clubhuis blijft gesloten, geen besprekingen, geen gebruik van toiletten en douches, rechtstreeks weer naar huis na afloop, geen groepen ouders langs de velden. Bij de oudere jeugd moet ook bij het trainen voldoende afstand in acht worden genomen.

Samenwerking met gemeente Harlingen en KNHB

De KNHB werkt aan richtlijnen en formats, waar HMHC zich aan zal houden. Ook is de club in overleg met de gemeente over het opstarten. De gemeente heeft van de rijksoverheid de regie gekregen over het weer opstarten van de trainingen.

Ook hockey voor niet-leden

Onderdeel van het opstartplan is ook dat onderzocht wordt wat HMHC in samenwerking met de gemeente en andere sportverenigingen kan aanbieden aan niet-leden. Dat gebeurde al via clinics voor basisscholen en middelbare scholen in Harlingen en omgeving.

HMHC kan gebruik maken van een aantal regelingen van de overheid en heeft in overleg met de gemeente opschorting gekregen van de huur van de velden. Zo kan een deel van de kosten worden betaald. Maar de club kan ook gesteund worden door bijvoorbeeld een deel van de voorraad in de kantine over te nemenof een speciale ‘Steun je cluppie’-trui te bestellen via de eigen site van de club.