Woningsmaal op ‘Woningsdag’ bij Poort van Franeker

FRANEKER - Hotel-Restaurant Poort van Franeker komt op 27 april, op de verjaardag van koning Willem-Alexander, met een ‘Woningsmaal’. Een gerecht dat thuis in de eigen woning wordt genuttigd.

,,Op dit moment is nog niet bekend wat we gaan serveren. Dat bepalen onze gasten op afstand”, aldus eigenaresse Sonja Norder. ,,De bedoeling is dat liefhebbers van onze keuken het Woningsmaal bedenken. Het leukste gerecht, passend bij Poort van Franeker, gaan we dan op Woningsdag maken. Naast het feit dat het gerecht vervolgens door iedereen besteld kan worden, krijgt de winnaar het Woningsmaal die dag (voor twee personen) gratis thuisbezorgd.”

Vanwege het coronavirus biedt het hotel-restaurant sinds 17 maart bezorgen en afhalen van maaltijden aan in Franeker en omstreken tot een straal van 15 km. Dat dit in een grote behoefte voorziet blijkt dagelijks uit het grote aantal bestellingen. ,,Het restaurantgevoel dat onze gasten normaliter ervaren brengen we nu bij de mensen thuis. Daarnaast hopen we hiermee de tijd van thuisblijven zo goed en gezond mogelijk met elkaar door te komen.”

Ideeën voor het Woningsmaal kunnen tot 23 april worden ingestuurd naar info@poortvanfraneker.nl, maar men kan ook reageren via Facebook of en Instagram. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, kwaliteit, haalbaarheid en prijs. Iedereen binnen het bezorggebied van Poort van Franeker kan aan de gerechtenwedstrijd deelnemen. ,,Uiteraard maken we een uitzondering voor de Koning zelf.’’