Telefonisch spreekuur De Skûle open voor alle inwoners Waadhoeke èn Harlingen

FRANEKER - Het telefonisch spreekuur van De Skûle was in eerste instantie geopend voor ouderen en kwetsbare mensen, maar is nu opengesteld voor alle inwoners van de gemeenten Waadhoeke en nu ook van Harlingen.

Nu de deuren van De Skûle Welzijn gesloten zijn, staan de telefoonlijnen wijd open. Elke werkdag van 10 tot 12 uur zitten medewerkers aan de telefoon voor het beantwoorden van vragen of voor zomaar een praatje.

Ouderenwerker Rosa de Weerd: ,,Iedereen in deze bizarre tijd zit vol vragen, kan hulp kan gebruiken. Of zit vol energie en wil graag iets doen voor de medemens. Vandaar dus: wij zijn er voor iedereen uit de Waadhoeke en Harlingen.’’

Chatpunt voor jongeren en kinderen

De afdeling Jongerenwerk van De Skûle Welzijn heeft daarnaast een chatpunt in het leven geroepen. ,,Ook kinderen en jongeren van Waadhoeke en Harlingen zitten met vragen, hebben goede ideeën of hebben te veel vrije tijd.’’

Elke werkdag van 10 tot 12 uur zijn de lijnen open. Voor Harlingen ook op dinsdag- en donderdagavond van 19 tot 21 uur en voor Waadhoeke ook van woensdag- tot en met donderdagavond van 19 tot 21 uur. Op de site van De Skûle Welzijn Jongerenwerk staat rechtsonder het envelopje om te chatten.

Het nummer van het telefonisch spreekuur is 0517 393750.