Langhout Heftrucks in Franeker verkocht

FRANEKER – Langhout intern transport heeft nieuwe eigenaren. Age Terpstra heeft het heftruckbedrijf in Franeker verkocht aan zijn collega’s Douwe Dijkstra en Mathijs de Haan.

Terpstra was bijna twintig jaar directeur van het Friese bedrijf dat heftrucks verkoopt en verhuurt. ,,Ik geef de leiding binnen Langhout Heftrucks met een gerust hart door”, zegt Age Terpstra die bij Langhout als adviseur en verkoper werkzaam blijft.

Het duo neemt een gerenommeerd bedrijf over. ,,We werken beiden al decennia lang bij Langhout”, zeggen Dijkstra en De Haan, respectievelijk chef binnendienst en chef van de buitendienst. ,,We kennen het bedrijf tot in iedere vezel.” Onder leiding van Age Terpstra groeide Langhout Heftrucks uit van een onderneming van 7 in 2001 tot 24 werknemers nu.

Met de verkoop van gemiddeld 280 heftrucks per jaar en nog eens 350 machines in voorraad verwacht het bedrijf een gezonde toekomst tegemoet te gaan.

,,Een toekomst waar ik hopelijk nog lang deel van uitmaak”, aldus Age Terpstra. Hij wil meer tijd en aandacht besteden aan andere zaken, zoals zijn Leeuwarder bedrijf HeftruckOpleiding.frl.