Inschrijving achtste triatlon Witmarsum

WITMARSUM - Ondanks de maatregelen rondom het coronavirus gaat de organisatie ervan uit dat Triatlon Witmarsum ook dit jaar weer door kan gaan. De triatlon vindt voor de 8e keer plaats op zondag 30 augustus. De inschrijving wordt (onder voorbehoud) rond 1 april geopend.

De triatlon zal in grote lijnen hetzelfde zijn als afgelopen jaren. Er wordt begonnen met 500 meter zwemmen. Vanuit de wisselzone wordt er vervolgens een ronde van 20 kilometer gefietst en afsluitend volgt er een loopronde van 5 kilometer.

Na het succes van afgelopen twee jaren wordt de Súdwest Fryslân Triatlon Cup ook weer georganiseerd. Deze competitie bestaat uit drie triatlons. Op 30 augustus is dat de 1/8e triatlon in Witmarsum, op 6 september in Workum (1/8e triatlon) en de afsluiting is op 12 september in Wommels (1/4e triatlon).

Op basis van de eindtijden van de deelnemers aan deze competitie wordt er een klassement opgemaakt. De snelste dame en heer ontvangen hierbij een aandenken. Voor de competitie moet bij elk evenement afzonderlijk worden ingeschreven.

Alleen deelnemen aan Triatlon Witmarsum is natuurlijk geen probleem. Net als vorig jaar kan daarbij de keuze gemaakt worden tussen het zwemmen in de Witmarsumervaart of in zwembad Mounewetter. Wel is er een maximum aantal startplaatsen in het zwembad. Daarnaast is er nog Estafette Team Triatlon.

Voor de bedrijven en verenigingen in en rond Witmarsum is weer de Business & Verenigingen Team Triatlon. In 2019 bleek het team van Fysio Witmarsum de beste.