Damesteam HMHC begint met winst na winterstop

HARLINGEN - Het eerste damesteam van HMHC heeft de competitie na de winterstop hervat met een zege van 5-4 op Meppel.

Meppel is een gelijkwaardige tegenstander waarbij in het verleden wel wat punten zijn blijven liggen. Hierdoor waren de meiden van Harlingen nu extra gedreven om te winnen.

In de eerste minuten lieten de dames dit ook meteen zien. De bal werd goed onderschept door Manon van der Meer waardoor Hannamay Tjalsma een mooie actie tot in de cirkel maakte en het uiteindelijk Jenna was die de bal mooi in de rechterhoek sloeg. 1-0.

Dat was het moment dat Meppel haar kans greep en twee doelpunten maakte. Hoog tijd voor een peptalk van Jacob de Vries en Joyce Heida gevolgd door een comeback. En hoe, de 2-2 door een mooie bal van Tineke Pars in rechterhoek aan Joyce, die de bal op de achterlijn voorgaf op Hannamay. Zij tikte de bal tussen de benen van de keeper door.

Jente Bijlsma maakte de 3-2 via een geweldige duikende tip-in tijdens de strafcorner, zelfs nadat ze een bal in haar gezicht kreeg. 4-2 door Tineke die ook via een perfecte tip in scoorde na goed verlegd spel op Edine Outhuijse.

Evelien Haak (invalster) deed er nog een schepje bovenop met een doelpunt vanaf de achterlijn. Meppel maakte ondertussen wel gevaarlijke acties in de cirkel en Harlingen kreeg een onhoudbare strafbal tegen.

Het laatste deel van de wedstrijd hield Meppel de druk hoog en het werd 5-4 met nog een paar minuten te gaan. Meppel was vastberaden gelijkspel neer te zetten, maar Harlingen wist een stok in het wiel te steken. Harlingen behaalde de winst in de eerste veldwedstrijd van dit jaar met een mooie comeback: 5-4.