Gymnastes OBQ-DFS zorgen voor medailleregen

Oostwold - Bij de tweede plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek 2e divisie van het district Noord-Nederland domineerden de ritmische gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden-Franeker en Burgum. In de loop van deze week wordt bekend wie heeft geplaatst voor de finale van district Noord en voor het Nederlands Kampioenschap.

De ritmische gymnastes van OBQ-DFS wonnen 27 medailles: 10 keer goud, 12 keer zilver en 5 keer brons. Ze bezetten viermaal het volledige podium.

Bij de senioren duo’s met hoepel ging het goud naar Baukje Post en Arjanne Jansma, het zilver naar clubgenoten Nadine Hoitinga en Kirsten de Weerd en het brons naar Nadine Hoitinga met Laura Heijmans.

Bij de Pre-junioren ook een 123’tje voor OBQ-DFS: goud voor Alissa van Vliet en Maaike Tijpens, zilver voor Marit Rienks en Gusta Witzenburg en het brons was voor Larissa Zwerver en Judth Dorgelo.

Bij de junioren individueel lieten de gymnastes een bal en een knotsoefening zien. Seraya Broersma won het goud voor clubgenotes Martha Prins en Veerle Tuinema die tweede en derde werden. Ook bij de Pre-junioren met touw was het goud, zilver en brons voor Elin Stam, Maaike Tijpens en Elja Draaisma.

Het overige goud voor OBQ-DFS werd gewonnen door mini Brecht Jousma, benjamin Nina van der Vliet, Fardau Bakker, Rixt Olthof en Baukje Post bij de senioren. Het duo Veerle Tuinema en Femke Del Grosso won het goud bij de juniorenduo’s met hoepel.