Seewyn start nieuwe tekencursus voor volwassenen

SINT ANNAPAROCHIE - Seewyn Kunsteducatie start maandag 24 februari in Sint Annaparochie een tekencursus voor volwassenen. Het betreft een nieuwe lesreeks die niet eerder door Seewyn werd aangeboden. De cursus wordt in Ons Huis gegeven door Bianca de Gier. Er zijn tien wekelijkse lessen op maandagochtend, van 9.30 tot 11.30 uur.

In de cursus gaat De Gier uitgebreid in op de vele mogelijkheden van het tekenen. Er wordt gewerkt met diverse materialen, waaronder potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt en aquarel.

De deelnemers gaan oefenen met natuurgetrouw tekenen van onder andere stillevens, landschappen, bloemen en dieren. Hoe geef je bijvoorbeeld de structuur van een boom, de vacht van een dier of wolkenlucht weer? Daarbij wordt ingegaan op het weergeven van licht, donker en schaduw, het creëren van diepte in een tekening, compositie, kleurgebruik en perspectief.

De uitgebreide lesreeks volgt op een succesvolle korte kennismakingscursus die De Gier recent heeft gegeven bij Seewyn. Belangstellenden kunnen zich opgeven via seewyn.nl/tekenen-volwassenen.