Volle Groate Kerk in Sint Jacobiparochie geniet van Seewynterconcert

SINT JACOBIPAROCHIE - Het eerste Seewynterconcert, zondag 26 januari in Sint Jacobiparochie, was een succes. Leerlingen en groepen van alle leeftijden van Seewyn Kunsteducatie traden op in de Groate Kerk, die geheel gevuld was.

Het anderhalf uur durende programma werd afgesloten door de bevriende brassband Blaast de Bazuin Oude- en Nieuwebildtdijk. Een speciaal voor de gelegenheid gevormde band, onder leiding van Wim de Vrij, trapte zondag om af. Rowan Wesseling (gitaar), Evanna Boonstra (dwarsfluit), Anna Lindeboom (keyboard), Tygo Versteegh (basgitaar) en Tom Minnema (drums) speelden Albatros van Fleetwood Mac en Last of the Wilds van Nightwish.

Daarna was het achtereenvolgens de beurt aan Berber Talma (dwarsfluit, leerling van Gonny Roelofsen) en Annely Baard (viool, leerling van Barbara Erdner), violisten Nienke de Ruiter en Anna Restorff (leerlingen van Barbara Erdner), De Bildtse Seewyn Saxen (onder leiding van Harmke Bijlsma), Kaièt Bergsma (piano, leerling van Marianne Goedendorp), het Heterogeen Ensemble (onder leiding van Eric Roelofsen), Nienke Hornstra (zang en piano, leerling van Rob Taekema) en tot slot brassband Blaast de Bazuin (onder leiding van Piet Visser).

De programmaonderdelen werden van commentaar voorzien door Reinou van der Veen, docent accordeon van Seewyn. Directeur Berni Dijkerman wil van het Seewynterconcert graag een jaarlijkse traditie maken. ,,Het is absoluut voor herhaling vatbaar. Het publiek heeft genoten van prachtige optredens en het programma was een mooie dwarsdoorsnee van Seewyn. Wat zou het fantastisch zijn om elk jaar in januari een Seewynterconcert te houden, afwisselend in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen.”