Hoe snoei ik een fruitboom?

OOSTERBIERUM - Hoogstamvruchtbomen snoeien is een kunst die iedereen kan leren tijdens een cursus die over enige tijd in Oosterbierum wordt gegeven.

Tijdens twee theorieavonden wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van fruitbomen, het herkennen van de onderdelen van de bomen en de biologische processen in en van de boom. Op de tweede avond gaan de deelnemers het snoeien ook oefenen.

Tijdens de praktijk dag gaan de deelnemers onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en de docent, echt snoeien in een boomgaard. Na deze cursus kunnen de deelnemers hun eigen fruitbomen verantwoord zelf snoeient. Zowel oude als jonge bomen worden onder handen genomen.

De theorieavonden zijn op donderdag 13 en 20 februari van 19.30 tot 22.00 uur in It Mienskar in Oosterbierum. De praktijkdag is op zaterdag 22 februari van 9.30 tot circa 15.30 uur in de omgeving van Oosterbierum. De kosten van deze cursus, € 80.-, is inclusief de cursusmap Hoogstamfruit, de handouds van de presentatie en koffie en thee.

Meer informatie op de site van Landschapsbeheer Friesland, www.landschapsbeheerfriesland.nl. De cursus gaat door bij minimaal 18 deelnemers en opgave voor deze cursus tot 3 februari via e-mail adres info@landschapsbeheerfriesland.nl onder vermelding van naam, emailadres en telefoonnummer.