Bob Dylan centraal in d’Alde Wite Dronrijp

Dronryp - In d’Alde Wite in Dronryp wordt zondag 2 februari vanaf 9.30 uur een kerkdienst gehouden rond het thema Knockin’ on Heaven’s Door.

Het thema is ontleend aan een van de bekendste nummers van Bob Dylan, die in de lithurgie de rode draad vormt. Aan de dienst werken mee ds. Siebe Sijtsema, Piet Kok en Roelof Reineman (gitaar en zang).

In de dienst spelen en zingen Kok en Reineman een groot aantal Dylan-nummers, die ongetwijfeld uitnodigen tot meezingen. Dominee Siebe Sijtsema geeft, waar nodig, uitleg bij de liedjes. Voor de jongsten is er kinderkerk in hun eigen ruimte.

Bob Dylan is één van de grootste singer-songwriters uit de popgeschiedenis. Hij heeft sinds beginjaren '60 honderden songs geschreven en kreeg in 2016 zelfs de Nobelprijs voor de literatuur. Naast maatschappijkritiek speelt in veel van zijn nummers geloof een grote rol.

Op zich is dat niet zo vreemd want Dylan is Joods van geboorte en bekeerde zich eind jaren ’70 tot het christendom. Uit de ‘born again christian’ - tijd stammen gospelachtige nummers met een soms extreme boodschap. Dat extreme heeft Dylan inmiddels losgelaten, maar in zijn songs blijven geloof en bijbel een grote rol spelen.