Bewoners azc helpen bij onderhoud Voedselbos Leeuwarden

LEEUWARDEN - Een groep vrijwilligers van het azc in Sint Annaparochie helpt op dit moment bij het onderhoud van het Voedselbos bij Leeuwarden. Zij willen heel graag klussen doen voor non-profit organisaties in de omgeving.

Drie jaar geleden is in Leeuwarden in het Leeuwarder bos aan de noordkant van de stad een 2 hectare groot Voedselbos aangelegd. Het is een natuurlijk ogend bos vol verrassende eetbare vruchten zoals appels, peren en pruimen. Daarnaast zijn er notenbomen en kruiden geplant.

Inmiddels zijn vooral de bramen verwilderd en te groot geworden, waardoor de vruchtenbomen niet goed meer kunnen groeien. Het wordt tijd voor tussentijds onderhoud, dat tijdens de natuurwerkdagen op 16 en 20 januari wordt uitgevoerd.

De werkdagen worden begeleid door Lemke Statema van Natuurfaam. Zij begeleidt en helpt organisaties met het opzetten en onderhouden van natuur gerelateerde projecten, zoals bijvoorbeeld buurttuinen en schooltuinen.

Het terrein van Voedselbos Leeuwarden is openbaar toegankelijk voor iedereen. Dat maakt het mogelijk voor iedere geïnteresseerde een kijkje te nemen in het Voedselbos en daarvan te genieten, te leren en zich te laten inspireren. De oogsten zullen elk jaar toenemen en bezoekers verrassen.

De vrijwilligers van het azc in Sint Anne willen wel meer klussen doen. Organisaties die gebruik willen maken van deze groep enthousiaste bewoners, kunnen contact opnemen Mirjam Alosery van het AZC in Sint Annaparochie.