Brandweer Menaam en Marsum op zoek naar nieuwe vrijwilligers

De brandweerposten Marsum en Menaam zijn op zoek naar nieuwe collega’s die als vrijwilliger aan de slag willen. Woensdag 22 januari is in Menaam een informatieavond.

MENAAM - Verscheidene brandweerposten in Noordwest-Friesland zoeken nieuwe collega’s, maar met name voor Marsum en Menaam worden mensen gezocht die het brandweervak aantrekt. Het gaat dan met name om nieuwe collega’s die overdag op niet meer dan vijf minuten rijden van een kazerne werken of wonen en op het moment dat de pieper gaat, in actie kunnen komen. Dus ook mensen die in de buurt van een kazerne werken, maar er niet wonen, zijn welkom.

Nieuwe brandweerlieden volgen een opleiding gedurende twee jaar die 26 avonden in beslag neemt. Tijdens die basisopleiding leren ze blussen, levensreddende handelingen verrichten en technische hulpverlening. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de conditie op peil te houden.

Na de opleiding worden alle vaardigheden op peil gehouden op oefenavonden en zijn er sportieve activiteiten. Voor de uren die een vrijwilliger in touw is voor de brandweer ontvangt hij of zij een vergoeding.

De informatieavond is woensdag 22 januari om 19.30 uur in de kazerne aan de Bitgumerdyk 17 in Menaam. De avond is dus ook geschikt voor belangstellenden die zich misschien willen aansluiten bij een andere brandweerploeg in Noordwest-Friesland. Aanmelden kan via de website van brandweer Fryslân. Ook partners zijn welkom.