Radio Eenhoorn neemt vernieuwde studio in gebruik

MENAAM - Radio Eenhoorn heeft de studio verbouwd. Met de nieuwe indeling zijn techniek en presentatie in één ruimte ondergebracht en dankzij nieuwe apparatuur worden live-uitzendingen aanzienlijk eenvoudiger te realiseren.

In de laatste weken van 2019 heeft de studio van Radio Eenhoorn in Menaam een grote verandering ondergaan. Tot nu toe waren de techniekruimte en de presentatieruimte van elkaar gescheiden. Beide zijn bij de verbouwing in één ruimte ondergebracht.

Daarbij is een geheel nieuw meubel gebouwd waarop alle apparatuur is aangebracht. Naast presentatie en techniek, is er aan hetzelfde meubel ruimte voor de regie en studiogasten.

Tijdens de verbouwing is ook nieuwe technische apparatuur en programmatuur ingebouwd. Dit heeft ertoe geleid dat de welbekende ‘uitzendbus’ binnenkort overbodig wordt. Uitzendingen op locatie kunnen met digitale apparatuur worden verzorgd. Medewerkers kunnen door middel van een speciale app op de telefoon verslag uitbrengen van kaats- en voetbalwedstrijden en andere evenementen. Voor Radio Eenhoorn is dit een grote technische vooruitgang.