Leesclub van start in Harlingen

HARLINGEN - In de Week van de Leesclub, van 25 t/m 31 januari, vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats om nieuwe leesclubs op te richten. Een daarvan is in Harlingen.

De start is tijdens een informatiebijeenkomst over leesclubs moderne literatuur op woensdagochtend 29 januari om 11.15 uur in de Bibliotheek in Harlingen. De Week van de Leesclub is een initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia, in samenwerking met bibliotheken, boekhandels en andere organisaties rondom lezen en leesclubs. Doel is het samen lezen en praten over literatuur te bevorderen.

De bijeenkomst is vrijblijvend, aanmelden mag via e-mail wilhelmien.kalter@senia.nl. Meer informatie: www.weekvandeleesclub.nl.

Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Senia-leesclubs lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven. Meer informatie: www.senia.nl.