Sport verbroedert in het Bildt

SINT ANNAPAROCHIE - De heren van volleybalvereniging VoVeSa uit St. Annaparochie hielden 27 december het jaarlijkse oliebollentoernooi. De kerstkilo’s konden er weer af gezweet worden en daar hadden veel mensen wel oren naar, een opkomst van maar liefst 14 teams was het gevolg.

Daar was veel variatie bij: een burenteam, een familieteam, een Leeuwarder team, een recreatieteam, een bedrijfsteam, maar ook de handballers van FHC waren van de partij en VV St. Anna kwam met maar liefst 3 teams opdagen. Er werd van 19.30 tot 22.00 uur enthousiast gevolleybald. Er kwamen armen, schouders, maar ook voeten aan te pas - het meidenteam van VV St.Anna kwam er na 3 wedstrijden achter dat dit ook mocht en dat kwam ze goed uit.
Uiteindelijk mocht, na een spannende finale tegen team MF, de burgemeesters van Kuperus zich het beste volleybalteam van het oliebollentoernooi noemen. Sport verbroedert en dat was die avond duidelijk te merken. Ook al is handbal, voetbal of volleybal je favoriete sport, als je het maar samen doet.