Muziek, ballet en film in de Koornbeurs

Franeker - Theater De Koornbeurs heeft de komende week drie voorstellingen, eentje met klassieke muziek en ballet, een met Ierse folk en een Franse film over een Facebookrelatie.

Hieronder het overzicht van woensdag 11 december tot en met dinsdag 17 december.

Donderdag 12 december 20.15 uur: Ballet | Kiev Ballet | De Notenkraker

In dit tot moderne choreografie bewerkte klassieke sprookje, blijkt alles anders dan het eerst lijkt. In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert het meisje Klara over liefde en geluk, en over haar lievelingspop De Notenkraker. Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen na twaalven in de Muizenkoning en Muizenkoningin.

Zondag 15 december 20.15 uur: Muziek | Seven Drunken Nights | The story of The Dubliners

Seven Drunken Nights brengt op zeer authentieke wijze het verhaal en de muziek van Ierlands favoriete zonen, The Dubliners helemaal tot leven. De show is naast een eerbetoon aan The Dubliners ook een mooi saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie.

Dinsdag 17 december 20.15 uur: Film | Celle Que Vous Croyez

De op middelbare leeftijd gekomen lerares Claire is een gescheiden vrouw. Ze creëert een vals Facebookprofiel van een 24-jarige vrouw genaamd Clara om haar jonge geliefde in het oog te kunnen houden. Hij trapt echter niet in haar val, waardoor Claire het via zijn beste vriend probeert. Deze aanvaardt haar vriendschapsverzoek, waarna hun valse vriendschap uitbloeit tot een al even valse liefdesrelatie. Stilaan krijgt Claire echter gevoelens voor de man die, op zijn beurt, voor de fictieve Clara valt. Een vrouw die hij nu ook in het echt wil ontmoeten.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdekoornbeurs.nl, aan de kassa van het theater aan het Noord 2 in Franeker en telefonisch via 0517–39 63 63. Openingstijden (ook telefonisch) dinsdag t/m vrijdag 13.00–16.00 uur.