Jupiterdames winnen opnieuw met ruime cijfers

FRANEKER - Voor de dames van HV Jupiter ‘76 stond zondag de thuiswedstrijd tegen Westfriesland SEW 6 op het programma. SEW is een grote vereniging waarvan het eerste team eredivisie speelt. Jupiter speelde dus tegen het 6e en dat had tot nu toe nog maar 2 punten behaald, dus was Jupiter aan haar stand verplicht om te winnen. SEW kwam door blessures wat gehavend naar Franeker. Jupiter won met 26-12.

Al snel werd er gescoord door de opbouwers en door het snel opbrengen van de bal kon men binnen enkele minuten uitlopen naar een 4-0 voorsprong. De doelpuntenmakers waren Maaike Osinga 2x, Marie-jetske Lettinga 1x en de break werd door Marije Bijlsma in een doelpunt omgezet.

Daarna vielen de doelpunten om en om: SEW begon het doel ook te vinden. Vorig jaar hadden ze een sterke hoek en dat was dit jaar weer het geval en de cirkel was ook moeilijk te stoppen. De aanvallen van Jupiter werden mooi afgemaakt door het lange aanvalsspel dat gespeeld werd. Hierdoor ontstond er veel ruimte en kregen de Franeker dames goede kansen. Bij de 11 – 5 werd er gerust. Doelpuntenmakers: Rianne Mendel en Iris v/d Veen beiden 2x, Maaike, Marion Offringa en Marie-jetske allen 1x.

In de rust gaf het coach duo Maarten Jansen en Yvonne van Wier aan dat SEW er door zat. Doordrukken was het motto, nog meer gebruikmaken van de snelheid. En dat lukte ook. Snel opbrengen door de goede aanspeelballen van keepster Sandra Hofstra en een offensieve dekking zorgden ervoor dat de dames snel uitliepen naar een 17-5 voorsprong. Marie-jetske 3x, Iris, Rianne M en Rianne Wijbenga waren de schutters.

Door deze ruime voorsprong kon er nu relaxter gehandbald worden. SEW scoorde ook nog een aantal keren, maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Het spel werd iets rommeliger.

Na 2 x 30 minuten handballen was de 6de overwinning een feit met als eindstand 26 – 12 op het scorebord. Doelpuntenmakers van de laatste serie waren Marion 2x, Maaike 3x, Marie-jetske 2x, Rianne M 1x en Nynke de Jager 1x.

Zondag 8 december spelen de dames uit tegen Spartanen uit Wognum.