Topdrukte op de Regionale beroepenmarkt op Campus Middelsee

Afgelopen donderdag 28 november stond op Campus Middelsee de regionale beroepenmarkt op het programma. Deze markt die voor het vierde jaar met succes door het Leer Werk Plein werd georganiseerd, werd opnieuw druk bezocht.

Zo’n 225 leerlingen bezochten soms samen met hun ouders deze markt, wat een topdrukte veroorzaakte in de school met wel meer dan 400 bezoekers.

De leerlingen van klas 3 gingen in gesprek met het bedrijfsleven, het zogenaamde speeddaten. Vooraf konden leerlingen hun voorkeur aangeven met welk(e) soort bedrijf/ beroepsbeoefenaar ze in gesprek wilden. Deze gesprekken varieerden sterk. Van politieagenten tot aannemers en bankmedewerkers, voor iedere leerling werd een passend bedrijf gevonden.

De leerlingen van klas 4 konden naar de voorlichtingen van de regionale mbo-scholen, waar ze informatie kregen over de diverse opleidingen.

De organisatie kon rekenen op 40 gastsprekers die graag hun persoonlijke ervaringen wilden delen. Al met al een belangrijke avond voor zowel de bedrijven als de leerlingen, om zich te oriënteren op de regionale arbeidsmarkt, en voor het bedrijfsleven een verdieping op de werknemers van de toekomst.

Op de foto een overzicht van de centrale hal met de leerlingen van leerjaar 3 aan de speeddatetafels.