Fanfare Oranje sluit jubileumjaar af met ‘Retrospective’ concert

MINNERTSGA - De fanfare van cmv Oranje uit Minnertsga houdt zaterdag 14 december een speciaal slotconcert in samenwerking met getalenteerde musici in de Meinardskerk in Minnertsga.

De muziekvereniging viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. Als afsluiting van de vele festiviteiten en concerten wordt nog één keer uitgepakt met een concert van hoog muzikaal niveau met getalenteerde gasten als Matthijs Leffers op tuba, het Calure Kwartet en Simon Bouma op orgel.

De fanfare brengt een gevarieerd programma, van pop tot klassiek. Daarnaast vindt de wereldpremière van het werk Retrospective plaats. Dit stuk is speciaal voor het jubileumjaar voor de fanfare gecomponeerd door Rob Goorhuis.

Drie zeer verschillende ingrediënten, waarvan de eerste twee de geschiedenis van Minnertsga betreffen, werden gesmeed tot een spannende compositie: Bauke Tjibbeles, de vroeg 20ste eeuwse pionier op het gebied van de astronomie, de verwoestende kerkbrand van 3 juni 1947 en het slotkoraal van de Johannes Passion van J.S. Bach.

Matthijs Leffers - Tuba

Matthijs Leffers maakt zijn hele leven al muziek. Hij begon aan de piano, waarna hij rond zijn achtste begon met de eerste lessen op een koperinstrument en op zijn elfde verder ging op de tuba. Via de fanfare in Leens stroomde hij door naar het conservatorium in Groningen, waar hij Cum Laude is afgestudeerd. Tijdens zijn studie heeft Matthijs twee keer een Erasmusbeurs gekregen om zo twee semesters in Hannover te kunnen studeren bij Professor Jens Bjørn-Larsen. Matthijs won diverse prijzen, onlangs heeft hij het prestigieuze Grachtenfestival Conservatorium Concours gewonnen.

Calure Kwartet

Het Calure Kwartet bestaat uit Eline de Vries (viool), Camille Buitenhuis (viool), Ruth Bosboom (altviool) en Caspar Westerman (cello) is opgericht in 2015. De leden leerden elkaar kennen in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarvan ze aanvoerder en concertmeester zijn geweest. De leden zijn allemaal prijswinnaars van verscheidene concoursen, zowel nationaal als internationaal. Momenteel studeren de musici aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze zich ook als kwartet kunnen blijven ontwikkelen. Eline de Vries had een belangrijk aandeel bij het herdenkingsconcert van de fanfare in mei dit jaar.

Simon Bouma

Organist Simon Bouma is in Minnertsga ook bekend als de dirigent van dameskoor Different Sound. De fanfare en Simon hebben alle meerdere malen prettig met elkaar samen gewerkt. Tijdens dit concert zal de fanfare samen met Simon op orgel een indrukwekkende symfonie spelen.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten: (€10) bij de Dagwinkel, Martha's bloemen, de leden van de fanfare, of via mail: fanfareoranje@gmail.com. Tevens zijn er kaartjes te koop aan kassa voor €12,50. www.oranje-minnertsga.nl.