Ouderen krijgen beweegles van leerlingen Campus Middelsee

SINT ANNAPAROCHIE - ,,Ik had nooit verwacht dat ik het zo leuk zo vinden. Ik heb geleerd hoe je iets moet uitleggen en dat je duidelijke opdrachten moet bedenken, die natuurlijk niet te zwaar mogen zijn.” Het is een reactie van een vierdejaars leerling van Sporten en Bewegen op Campus Middelsee. De leerlingen mochten twee keer meewerken aan een beweegles van senioren op de woensdagochtend.

In de eerste les die de jongeren bijwoonden assisteerden ze een fysieke test, die altijd afgenomen wordt op de eerste cursusdag. Want meten is weten. De leerlingen kregen die ochtend een goede indruk van de seniorengroep en besloten om een eigen programma samen te stellen en opnieuw langs te komen.

Tijdens die ochtend bleek dat de jongeren het niveau van de senioren goed hadden ingeschat en ze kwamen met een attractief programma waar ieder een taak in had. Ze hadden in de sportzaal verschillende onderdelen klaargezet waaraan in groepjes in een roulatiesysteem werd gewerkt.

In de oefeningen was er aandacht voor lenigheid, reactie, spierkracht en coördinatie. Het brein kreeg in twee opdrachten ook de nodige aandacht. Na afloop gaven zowel de senioren als de jongeren het als een prachtige ontmoeting te hebben ervaren.

De seniorengroep is twee keer per jaar tien weken in Ons Huis bij elkaar op de woensdagochtend waar bewogen wordt onder leiding van Boukje Dijkman. Eerder werden deze beweeglessen georganiseerd door SWO ’t Bildt met Hilda Dijkstra en Remco Kooistra, tegenwoordig in samenwerking met gemeente Waadhoeke.