Radioprogramma Tsjerkelûden 30 jaar op Eenhoorn

MENAAM Het is dinsdag 3 december 30 jaar geleden dat de eerste uitzending van Tsjerkelûden op Radio Eenhoorn was te beluisteren. Dit jubileum wordt zondag 1 december gevierd met een speciale uitzending.

Een groepje enthousiaste programmamakers van het geestelijk team begint dertig jaar geleden een wekelijks programma met nieuws uit de kerken in het werkgebied van Radio Eenhoorn.

Dit nieuws komt niet zomaar aanwaaien. De redactie heeft een goed werkend netwerk van kerkenbladen, contactpersonen en meelevende luisteraars opgezet. Het ligt voor de hand dat kerken hier graag aan meewerken om hun boodschap via de radio te kunnen verspreiden.

In de loop van 30 jaar vertrekken er medewerkers en wandelen ook nieuwe vrijwilligers de studio in. Onveranderd is het enthousiasme waarmee het team het programma nog altijd maakt.

Het jubileum wordt zondag 1 december gevierd met een speciale uitzending van half elf tot twee uur. Diverse oud-medewerkers en gasten komen langs om er een bijzondere uitzending van te maken. Het team stelt het erg op prijs dat belangstellenden naar de studio in Menaam komen om het programma bij te wonen.