Kinderen in Achlum halen op Sint Maarten ook geld op voor Foppe Fonds

ACHLUM - De kinderen in Achlum gingen maandag op Sint Maarten langs de deur om behalve een lekkernij ook een envelop met inhoud voor het goede doel op te halen. Dit jaar is dat het Foppe Fonds.

Dat Achlum dit fonds een warm hart toedraagt werd na afloop in het dorpshuis wel duidelijk. Daar bleek dat de kleumende en natgeregende kinderen in eerste instantie €503 en naar later bleek €600 hadden opgehaald.

Nadat hij had uitgelegd wat het Foppe Fonds doet, sporten voor mensen met een beperking mogelijk maken, nam De Haan de cheque in ontvangst. De commissie 11 november, een van de vele commissies in het dorp, organiseert Sint Maarten.

Het zingen voor snoep wordt al jarenlang gecombineerd met een goed doel, in of buiten het dorp. Op 20 november is de oud-trainer weer te gast in Achlum. De Ouderencommissie heeft hem namelijk uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin hij het belang van regelmatig bewegen zal uitleggen.

Ook dan kan hij een cheque tegemoet zien, dankzij acties van de voetbalvereniging, de sportvereniging en bijdragen van ouderen en de Ouderencommissie.