Extra voorstelling Matilde door Mearke Winsum

Boeken staan centraal in Matilde, het sprookje dat het Mearke Winsum dit jaar over het voetlicht brengt. Door de grote belangstelling is er een extra voorstelling voor scholen gepland.

Voor de twaalfde keer brengt Mearke Winsum een jeugdtheatervoorstelling op de planken in MFC De Helling te Winsum. Matilde is gebaseerd op het boek van Roald Dahl.

Boeken zijn het favoriete tijdverdrijf van een slim meisje, dat niet begrepen wordt door haar ouders, gepest wordt door schooldirecteur Bulstronk, maar ook gesteund wordt door juf Ingel en krachten blijkt te hebben die maar weinig kinderen hebben.

De spelersgroep staat onder leiding van regisseurs Romke Gabe Draaijer en Rianne Hogeveen.

De premiere is zondag 24 november om 15.00 uur. Schoolvoorstellingen zijn er op dinsdag 26 november, woensdag 27 november en donderdag 28 november.

Door de grote belangstelling wordt er een extra schoolvoorstelling gegeven op vrijdagochtend 29 november. Er zijn nog plaatsen vrij in de zaal, belangstellende scholen kunnen contact opnemen over het bijwonen van de voorstelling via mailadres ynfo@mearke.nl .

Openbare voorstellingen zijn er op vrijdagavond 29 november, zaterdagavond 30 november en zondagmiddag 1 december. Voor kaarten en informatie kan gekeken worden op www.mearke.nl .