Deze week te zien in de Koornbeurs

Franeker - In de Koornbeurs is de komende week weer genoeg te doen. Hieronder een overzicht van de voorstellingen en films die op het programma staan van woensdag 13 november tot en met dinsdag 19 november.

Woensdag 13 november 20.15 uur: Cabaret | Dolf Jansen | Oudejaars 2019

Dit is de dertigste Oudejaars die Dolf Jansen speelt, en die speelt hij lekker 80 keer ‘in het land’. Om binnen de anderhalf uur en met hoge energie dit jaar te fileren. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard.

Vrijdag 15 november 19.30 uur: Toneel | Feest het leven zolang het duurt | Pijnstillers

Een musical, die gebaseerd is op het boek van Carry Slee. De moeder van Casper is heel erg ziek. En hij weet niet wie zijn vader is. Straks staat de tiener er helemaal alleen voor. Toch is hij vastbesloten om van die laatste maanden met zijn moeder een feest te maken. Sterven kun je alleen als je het leven durft te vieren. Dus is er de muziek waar zij van houdt, en dansen ze zolang zij dansen kan.

Zaterdag 16 november 20.15 uur: Muziek | The Kilkennys | Irelands Best International Folk Band

De Ierse superband The Kilkennys komt weer naar Nederland. Blijf weg als je geen fan wilt worden! The Kilkennys zijn een sensatie: vier jongemannen die de muziek van hun land vertalen naar een nieuwe generatie zonder de essentie van dit genre geweld aan te doen. Eenmaal gehoord, voor altijd fan!

Zondag 17 november 15.00 uur: Muziek | Vrouwenkoor Multivocaal en Bútsoekers | Jubileum concert

Vrouwenkoor Multi Vocaal uit Franeker bestaat dit jaar 25 jaar. De 27 leden zingen onder andere popsongs onder leiding van dirigent Margo Konings en met begeleiding van accordeonist Rein Vellinga. Ook Waadhoekekoor de Bútsoekers treedt op met hun ballads en grote hits van wereldsterren uit de jaren ‘60, ´70 en ´80. Het Vrouwenkoor is op initiatief van twee vrouwen ooit begonnen als buurtkoor, maar werd later van de hele stad en omgeving. In deze periode werden voornamelijk oude Friese liederen gezongen en liedjes met zelfgemaakte teksten op bekende melodieën over wat er speelde in de buurt, zoals oud papier of wateroverlast. Een aantal jaren later kreeg het koor de naam Multi Vocaal, omdat alle vrouwen een bril droegen. Het koor treedt vanouds regelmatig op in verzorgingshuizen en inmiddels is een aantal vrouwen de 80 al gepasseerd. Het repertoire is tegenwoordig heel divers: Nederlandse, Friese, Engelse bekende luisterliedjes en popsongs uit de jaren ‘70, ‘80, ’90.

Dinsdag 19 november 20.15 uur: Film | Ballon

Zomer 1979 in Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdekoornbeurs.nl, aan de kassa van het theater, Noord 2 in Franeker en telefonisch via 0517 – 39 63 63. Openingstijden (ook telefonisch) dinsdag tot en met vrijdag 13.00 – 16.00 uur.