Kennismaken met werken in speksteen bij Seewyn

SINT ANNAPAROCHIE - Van de zachte, eenvoudig te bewerken speksteen wordt tijdens een kennismakingsles ‘Werken in speksteen’ een sieraad gemaakt. De les onder leiding van beeldend kunstenaar Bianca de Gier is voor volwassenen op maandag 11 november bij Seewyn Kunsteducatie in Sint Annaparochie.

Speksteen is er in verschillende kleuren en kan worden bewerkt met vijl, rasp en schuurpapier. Tijdens de les wordt een amulet of hanger gemaakt. De steen is al voorzien van een gaatje voor een koord. Het is mogelijk om te werken aan de hand van een eigen ontwerp of voorbeeld. Aan het eind van de les wordt de steen in de was gezet. Er komt dan een fraaie kleur tevoorschijn. Mogelijk volgt er na de kennismakingsles een uitgebreidere cursus.

De kennismakingsles gaat door bij voldoende deelname. Opgeven kan via de website van Seewyn Kunsteducatie bij Bibliotheken Noord Fryslân en bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) het Bildt. De kosten bedragen €20 exclusief materiaal. De les begint om 9.30 uur en duurt twee uur.

Seewyn Kunsteducatie verzorgt kunstonderwijs in Noordwest-Friesland.