Inwoonster Menaam 100ste gast Slieker Film via Vier het Leven

LEEUWARDEN - Stichting Vier het Leven organiseert theater-, film- en museumbezoek met begeleiding voor 65-plussers die dat niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Mevrouw T. Grijpma-Zwager uit Menaam bleek donderdag de honderdste gast te zijn in Slieker Film in Leeuwarden.

Vier het Leven is in 2016 in Friesland begonnen. Regelmatig kunnen ouderen dankzij de stichtng voorstellingen bezoeken in theaters, een museum bekijken of naar de film gaan. Alles wordt geregeld: entreekaarten, consumpties, begeleiding en vervoer.

Sinds september 2017 wordt bij Slieker Film in Leeuwarden maandelijks de Seniorenfilm op de donderdagmiddag bezocht, met een steeds groter wordende groep ouderen en hun begeleiders. Donderdag bevond zich de 100e gast in de groep: mevrouw T. Grijpma-Zwager uit Menaam. Ze werd verrast met een bos bloemen van Slieker Film en een bon van Vier het Leven.

Elk kwartaal verschijnt er voor de regio Leeuwarden-Noordwest Friesland een programmaboekje met twintig tot dertig voorstellingen in onder meer Stadsschouwburg De Harmonie, het Koepeltheater en Slieker Film in Leeuwarden en Theater De Koornbeurs in Franeker. 65-plussers kunnen naar concerten, musicals, opera, toneel: het programma is zeer gevarieerd en er zijn ook middagvoorstellingen.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend het programmaboekje voor hun eigen regio aanvragen via 035 – 524 51 56 of kijken op www.4hetleven.nl.