Sternse Slotlanders in drumbattle in Proud on Stage

DRACHTEN - De slagwerkers van de Sternse Slotlanders strijden 26 oktober tijdens Proud on Stage in theater De Lawei tegen het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum in een felle drumbattle.

Beide slagwerkgroepen zijn met hun battle onderdeel van een theatershow met in totaal zeventien acts, waaronder zangeres Do, popkoor Dekoor Close Harmony, dansgroep Oxygen en tal van top-showkorpsen. In totaal staan er bijna 400 castleden tijdens het totaaltheaterspektakel op de theatervloer.

Het fenomeen drumbattle is bezig aan een flinke opmars. Twee slagwerkgroepen dagen elkaar uit. Publieksinteractie is hierbij heel belangrijk. De Sternse Slotlanders en het NFPC hebben al vaker tegenover elkaar gestaan in zo’n battle. Tijdens Proud on Stage krijgen ze een kans om het publiek een nieuwe battle voor te schotelen.

Gevarieerde show

In totaal staan er tijdens Proud on Stage bijna 400 castleden op het podium van De Lawei. Publiekstrekkers zijn de bekende zangeres Do, Oxygen Dancecrew (wereldkampioen HipHop en winnaar tv-programma Dance as One) en popkoor Dekoor Close Harmony (wereldkampioen Pop & Jazz).

Een flink deel van het programma wordt gevuld met bijzondere optredens van top-showkorpsen. Zo zijn er showoptredens van PASVEER (WMC-kampioen Show), Takostu Stiens (WMC-kampioen Marsparade, Flora Band Rijsburg (WMC-kampioen Mars), DVS Katwijk en Traditional Collective. Zij passen hun normale veldshow zo aan, dat die op de theatervloer past.

Crossovers

De opening wordt gedaan door Traditional Collective, de talentvolle zangeres Jody Berghuis, Dansen in Friesland (DIF) en T-Brass. Ook hier gaat het om een bijzondere crossover. De hele theatershow duurt ongeveer 2,5 uur. De slotact is een crossover tussen de Jouster Fanfare, Dekoor Close Harmony en Advanced Winterguard.

Op zaterdag 26 oktober staan in De Lawei twee identieke voorstellingen op het programma om 14.30 en 19.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de middag- en avondvoorstelling. De kaartverkoop voor Proud on Stage gaat via de website van De Lawei (www.lawei.nl) en via www.proudonstage.nl.