Leren programmeren in de bieb?

FRANEKER / DRONRYP - In de Maakplaats van de bibliotheken in Dronryp en Franeker kan iedereen leren programmeren en werken met 21e eeuwse vaardigheden.

De activiteiten die plaatsvinden in de Maakplaats zijn gericht op denken in logische stapjes, bijvoorbeeld hoe je een groot probleem, kleiner kunt maken. Hierbij gaat het niet om het eindproduct, maar juist om hoe je het doet.

In Bibliotheek Dronryp en Franeker zijn workshops zoals programmeren en de basisvaardigheden van de 21e eeuw. Programmeren is niet altijd achter de computer, maar begint juist offline. Wil je weten hoe je kunt programmeren en wat daarvoor nodig is? De programmeermiddagen zijn geschikt voor bezoekers vanaf 7 jaar en bedoeld om de basis van het programmeren te leren begrijpen.

Tijdens deze workshop gaan deelnemers aan de slag met verschillende materialen, zoals het programmeren van robotjes, werken met een greenscreen en leren programmeren.

CoderDojo

Bij de CoderDojo worden uitdagingen opgelost door goed programmeren. De ene keer met pen en papier, de andere keer met robots of laptops. Voor iedereen van 7 tot 17 jaar. Iedereen kan meedoen, ervaring of kennis is niet nodig.