Verhalenavond: van het provinciehuis tot Wjelsryp, overal wordt verteld

FRANEKER - Een kleine maand voor de Verhalenavond op vrijdagavond 15 november zijn er al 120 locaties bekend waar die avond verhalen zijn te beluisteren.

Die avond tussen 19.00 en 22.00 uur voor het tweede achtereenvolgende jaar Verhalenavond plaats. Iedereen met een verhaal, particulier of organisatie, kan dat vertellen op een zelf te kiezen locatie. En aan die oproep wordt veel gehoor gegeven, zo blijkt uit een tussenstand.

,,Op diverse locaties zijn meerdere verhalen te horen”, legt David Lelieveld van de organisatie uit. Zowel de aangemelde vertellers als de vertellocaties zijn heel verschillend. Van het provinciehuis tot in Wjelsryp, overal zijn verhalen.

,,De kroon spant de huiskamer; zo’n veertig procent van de huidige aanmeldingen is particulier. Musea doen ook weer in grote getale mee. En het aantal kerken en horecagelegenheden groeit gestaag. We merken ook dat scholen - basisscholen houden ’s middags Ferhalefjoer - en bedrijven enthousiast raken. Nu nog even aanmelden”, zegt Lelieveld met een knipoog.

Aanmelden als verteller kan tot een uur voor aanvang op verhalenavond.nl. ,,Maar slimmer is om dat eerder te doen”, zegt Lelieveld. ,,Dan zullen meer mensen je verhaal opmerken op de website, de plek waar alle verhalen en locaties in kaart worden gebracht voor het publiek. Bovendien is er voor iedere verteller een raamposter, ook die wil je natuurlijk zo lang mogelijk laten zien.”

Op www.verhalenavond.nl zijn alle verhalen te zien die momenteel zijn aangemeld.