Dans op Recept therapeutisch bij Ziekte van Parkinson

FRANEKER - Dans op Recept is een wekelijkse les voor mensen met de Ziekte van Parkinson. Trudi Nolte verzorgt deze lessen onder meer in gezondheidscentrum Het Want in Franeker. Zij is betrokken bij het symposium Cultuur op Recept op 29 oktober in De Harmonie in Leeuwarden.

Trudi Nolte, docent Dans op Recept en docent bij CvK It Toanhûs werkt samen met haar dansers mee aan het symposium. Tijdens dit symposium komen bekende sprekers aan het woord zoals Bas Bloem Zorginnovator en wetenschapsjournalist Mark Mieras, die beide veel ervaring hebben met het inzetten van kunst en cultuur.

Het symposium richt zich primair op medici, paramedici en andere zorgprofessionals , beleidsmakers, bestuurders, kunstenaars en studenten. Ook de resultaten een wetenschappelijk onderzoek onder circa vijftig mensen naar de effecten van danslessen van Dans op Recept worden tijdens het symposium bekendgemaakt.

Na dit symposium wordt de voorstelling Dans op Recept een ‘Week uit het leven van…’ uitgevoerd door tachtig mensen met de ziekte van Parkinson. In de voorstelling wordt een kijkje gegeven in het leven van iemand met de ziekte van Parkinson. Momenteel worden op negen plaatsen in Friesland deze danslessen gegeven. De voorstelling begint om 19.15 uur.